divendres, 25 de gener del 2008

Butlletí d'Entesa Editorial

Davant la perspectiva d'iniciar el segle XXI vivint en un poble mancat dels més elementals equipaments públics i amb una minsa xarxa de serveis sanitaris i educatius, un grup de celranencs i celranenques, procedents de diferents associacions del poble i amb idees polítiques ben diverses, units per l'estima que sentíem pel nostre poble, iniciàvem la primera candidatura del que més endavant es convertiria en l'actual Entesa per Celrà.

Així doncs, amb un projecte de “poble”, més que polític, i amb la il·lusió de despertar la nostra comunitat amb l'empenta suficient per fer evolucionar Celrà en la direcció que marcava un ambiciós programa elaborat amb un notable consens, vàrem accedir a l'alcaldia el juny del 1991, sota les sigles d'ERC. Després d'alguns anys de camí naixeria l'Entesa per Celrà actual, amb la voluntat de reflectir millor la gran varietat de membres i simpatitzants que el grup municipal aglutinava.

Els nostres objectius principals començaven a fer-se realitat: Treballàvem intensament per a definir i executar els nous equipaments i per a dotar al poble dels serveis bàsics que es mereixia, cercant els mètodes més efectius per al finançament dels nostres projectes. Dedicàvem també una bona part de les nostres energies en el desenvolupament dels subsectors II i III del polígon industrial per cercar altres usos més adequats als interessos dels habitants de Celrà. Es reconvertiren algunes zones d'ús industrial en residencial, aturant l'ampliació del polígon cap a la zona de Palagret, que semblava imminent abans de la nostra actuació.

Més endavant, gràcies al creixement del nostre grup amb nombroses persones implicades en diferents àmbits del ric teixit associatiu celranenc, l'Entesa es va convertir en un important i variat nucli d'amics que ens esforçàvem per fer progressar el poble. Els primers resultats renovaven amb escreix les ganes de seguir treballant: la llar d'infants, el CAP, l'institut, el pavelló, el camp de futbol, el centre cultural La Fàbrica, l'escola de música, l'escola de dansa … fins arribar al dia d'avui amb una segona escola de primària feta realitat, un teatre que aviat podrem estrenar i una segona llar d'infants i un nou casal per a la gent gran amb centre de dia en procés.

Amb la il·lusió constantment renovada us presentem aquest butlletí per informar i transmetre a tots els celranencs i celranenques aquesta joia que sentim tots els membres de l'Entesa pel constant treball realitzat al llarg de tots aquests anys i animar-vos a ser un més de la “colla” , ajudant-nos a mantenir aquest esperit de servei.

Volem compartir amb tots vosaltres la satisfacció de treballar pel poble i viure a Celrà.