dijous, 14 de setembre del 2006

Àrea de Cultura

Un cop satisfetes les necessitats bàsiques de ciutadans i de ciutadanes, habitatge digne, ensenyament de qualitat, bona sanitat, cohesió social... la cultura segueix essent una prioritat. A més d’enriquir en la formació, el desenvolupament de les aptituds artístiques i creatives en les persones, incideix en el reforç de la identitat col·lectiva, incrementa la solidaritat i el diàleg.

L'activitat cultural és allò que dóna personalitat a una població i que incideix més en les persones. La cultura, doncs, és un bé individual i col·lectiu i, malgrat la seva dimensió universal, només pot desplegar totes les seves potencialitats en un entorn de proximitat. La important generació d’iniciatives culturals que es produeixen a Celrà, expressa la vitalitat dels seus habitants, que vivim la cultura com a protagonista.

CONSELL MUNICIPAL DE CULTURA

Serà el nou marc de relacions entre les diferents entitats i col·lectius del poble amb inquietuds culturals. Tindrà com a repte iniciar les activitats dels nous espais del Centre Cultural la fàbrica.

Seguirem donant suport a les entitats i associacions del municipi amb criteris d’autonomia i maduresa.

EQUIPAMENTS CULTURALS

Teatre Ateneu

Després de les millores escèniques del teatre, hi realitzarem unes millores funcionals (entre les quals hi ha l’accessibilitat).
  • Potenciarem la seva utilització coordinant les actuacions del nostre teatre de l’Ateneu amb la xarxa de teatres del Gironès realitzant conjuntament la programació.
  • Fomentarem la producció i creació d’obres de teatre amb grups locals.
Can Cors
Atès l’èxit de la sala d’exposicions Can Cors, remodelarem i augmentarem l’espai expositiu i la de l’aula taller.

Escoles velles.
Rehabilitarem l’edifici per adaptar-lo a les noves necessitats. Crearem nous espais pel projecte “Armari”.

Estació de tren.
Adaptarem l’edifici de l’estació de tren com a magatzem destinat a les entitats dels municipi.

Centre Cultural la Fàbrica.
La finalització de les obres de remodelació de la nau central de la fàbrica, juntament amb la definició de la plaça de la fàbrica situada entre la nau central i les piscines municipals permetrà disposar de més de 1500 m2 destinat a atendre les necessitats culturals, educatives i d’oci del municipi.

Volem que el centre cultural La Fàbrica” sigui la nova àgora on puguem conversar, aprendre, escoltar, gaudir... on tothom pugui disfrutar d’un espai de relació.

Escola d’arts.
  • Amb l’assessorament del col·lectiu d’artistes Memé-Detràs i dins els espais oportunament habilitats del centre cultural de la fàbrica i a Can Cors,
  • Iniciarem la formació de diverses disciplines artístiques com tallers de pintura, dibuix, ceràmica dins la programació anual de cursos i tallers.
Ràdio Celrà.
Aprofitant les noves instal·lacions de la ràdio en el tercer pis de la nau central de la fàbrica Pagans, ens proposem combinar el voluntarisme existent amb la professionalitat que imposen les noves tecnologies. Creiem que la ràdio s’ha de consolidar com el mitjà de comunicació més àgil entre els pobles de la llera del Ter.

Casal d’entitats.
En el marc del Centre Cultural La Fàbrica, les més de trenta-cinc entitats del municipi, tindran a la seva disposició l’espai, mobiliari i instal·lacions informàtiques polivalents necessàries per a portar a terme les seves activitats.

Centre cívic.
  • S’ampliarà l’espai del centre cívic, a tota la planta baixa de l’edifici de la nau central de la fàbrica. Es disposarà de diferents espais més amplis i adaptats a les necessitats de les diferents entitats i col·lectius del nostre poble.
  • Serà el punt de trobada, d’informació, d’intercanvi... de tot el centre cultural.

La Biblioteca.
  • Mantindrem el bon nivell de prestacions que la nostra biblioteca disposa, augmentant més encara i renovant el fons bibliogràfic, ampliant també els apartats audiovisuals (vídeo i DVD’s) i musicals (CD’s).
  • Estendrem l’activitat de la biblioteca per acollir la presentació de llibres, conferències d’escriptors...
  • Donarem acollida al grup de lectura.
  • Seguirem amb l’activitat “l’hora del conte” com a mitjà per engrescar a la mainada a llegir.

Aula de difusió i ús de les noves tecnologies.
  • Ampliarem l’espai de connexió a internet que actualment existeix a la biblioteca municipal dins del centre cultural amb activitats formatives, serveis a les entitats (suport tecnològic, correu electrònic i serveis web a cada entitat)
  • Potenciarem l’accés a les noves tecnologies a tots els ciutadans del municipi.