dijous, 14 de setembre del 2006

Àrea d'hisenda i promoció econòmica

La transparència, eficàcia i rigorositat en la gestió dels afers econòmics de l’Ajuntament sempre ha estat una màxima per a nosaltres. La bona gestió del pressupost, la tramesa dels comptes per a la seva validació i publicació per la Sindicatura de Comptes, és la garantia pel correcte ús dels recursos públics.

La rigorositat econòmica de l’Ajuntament ens permet poder abordar el ritme d’inversions que ens proposem, sense augmentar el nivell impositiu.

HISENDA
  • Seguirem mantenint el nivell d’endeutament baix (actualment està al 4%) per no hipotecar les necessitats futures.
  • Mantindrem el nivell impositiu de l’IBI i adaptar l’IAE a la nova llei d’hisendes locals, la qual eximeix d’aquest impost a les botigues i altres activitats econòmiques que facturin menys d’un milió d’euros a l’any.
  • Treballarem per mantenir l’alt nivell d’inversions d’altres administracions en el nostre municipi (de la Generalitat, Diputació i Consell Comarcal) que tan bon resultat ens han portat en els darrers exercicis.
  • En aquest sentit, ja està compromèsa l’aportació de la Diputació de Girona a la carretera de Juià i el centre cultural “La Fàbrica”; la Direcció General de Carreteres per arranjar la carretera de Juià fins al pas a nivell i la Direcció General d’Arquitectura i Habitatge, per a la construcció de la plaça de la fàbrica.
PROMOCIÓ ECONÒMICA

Una manera –no la única- de promoure i estimular la creació de riquesa és dinamitzar l’activitat econòmica en el municipi. La potenciació del desenvolupament econòmic i social s’ha de portar a terme amb iniciatives que superin les desigualtats i desequilibris existents, facilitin la integració de tothom al mercat de treball, ajudin a crear condicions que permetin la innovació i la competitivitat. Aquest és un símptoma de vitalitat, que permet entre altres, generar ocupació i de retruc, millorar el benestar de tots plegats.

Viver d’empreses.

Volem impulsar un viver d’empreses per facilitar la creació i la seva implantació al municipi d’aquells sectors econòmics que proposin activitats innovadores, principalment relacionats amb el sector serveis, tan personals, com col·lectius. El viver ha de permetre a tots aquells emprenedors a fer realitat el seu projecte d’empresa, comptar amb serveis d’assessorament i formació que garanteixin la viabilitat dels diferents projectes i facilitats d’implantació durant els primers anys.

Borsa de treball.

Seguirem mantenint l’alt nivell de prestacions que ofereix la borsa de treball per tal de relacionar a persones aturades o que volen progressar en el món laboral amb els llocs de treball que hi ha en el municipi i a la resta de comarca.

Servei d’autoempresa.

Continuarem impulsant conjuntament amb el Departament de Treball de la Generalitat, aquest servei, que té per finalitat promoure, assessorar i ajudar a finançar els projectes que facilitin la transformació de desocupats en treballadors autònoms.

Cursos de formació.

Anirem potenciant els cursos de formació i especialització per millorar les aptituds professionals i afavorir l’ocupació de llocs de treball per part dels sectors menys afortunats: joves menors de 25 anys, dones i persones majors de 45 anys.

Programes públics d’ocupació.

Mantindrem el nivell de col·laboració amb el Departament de Treball per a impulsar un programa públic d’ocupació anual que permeti inserir en el món laboral a persones desocupades de llarga durada per a la realització d’obres i serveis d’interès municipal.

Serveis a la petita i mitjana empresa.
  • Mantindrem i augmentarem el nivell de col·laboració amb les petites i mitjanes empreses del municipi.
  • En els propers anys volem promoure la coordinació per a la realització de plans de formació conjunta de treballadors, per tal de que les petites i mitjanes indústries puguin beneficiar-se dels fons dedicats a la formació continua de personal.
  • Portarem a terme un pla de dinamització del comerç local i la seva promoció en el marc de la municipalia.
  • Impulsarem el projecte Arboretum, juntament amb l’Associació de Viveristes de Girona i la Universitat de Girona, per promoure aquesta activitat en el municipi.
  • Recolzarem a les empreses del municipi en l’obtenció de les certificacions de qualitat (ISO 9000) i de medi ambient (ISO 14000).