dijous, 14 de setembre del 2006

Àrea d'educació

La societat cada dia se’ns presenta més complexa i l’educació apareix com un element clau. Invertir en ensenyament és invertir en el futur. Les actuals i noves generacions necessiten formació que els permeti encarar amb èxit els reptes del futur, des d’una perspectiva comunitària i de cohesió, no d’individualisme competitiu. L’educació és el procés que permet adaptar-se als canvis socials amb més garanties, més cohesió i menys tensions.

A Celrà, és pot realitzar tot l’ensenyament no universitari en el municipi. Aquest privilegi que pocs pobles del tamany del nostre tenen ens ha de permetre encarar el futur amb optimisme.

ESCOLA BRESSOL MUNICIPAL “TRAPELLES”
  • Mantenir l’escola bressol municipal amb l’actual nivell de prestacions i serveis que ja ara desenvolupa.
  • Volem donar especial atenció a impulsar nous reptes com l’escola de pares-mares on es plantegin aspectes com l’alimentació, la salut i l’intercanvi d’experiències.
  • Desenvoluparem noves experiències pedagògiques que situïn l’escola bressol Trapelles com a punt de referència.
CENTRE D’EDUCACIÓ INFANTIL I PRIMARIA “L’AULET”

Després de les obres que s’han desenvolupat durant els últims anys en que s’ha construït vàries aules noves i remodelat els diferents passadissos,

  • Seguirem insistint al Departament d’Ensenyament perquè assumeixi les responsabilitats que té en la supressió de barreres arquitectòniques i en l’ampliació dels espais específics necessaris.
  • Seguirem donant suport i col·laboració a experiències específiques, projectes europeus, equipaments...
  • Recolzarem les actuacions de l’escola de l’Aulet en el marc del projecte d’escola verda.
INSTITUT D’ENSENYAMENT SECUNDARI

Durant el curs acadèmic 2002-03, l’institut ja disposa de la seva seu definitiva.
  • Continuarem amb la urbanització de l’entorn.
  • Desenvolupament d’iniciatives singulars i especifiques del nostre institut que el distingeixin d’altres centres.
ESCOLA MUNICIPAL DE DANSA.

Després dels tres anys de funcionament i dels més de 200 alumnes d’arreu de les comarques de Girona, cal realitzar un pas més enllà, cercant la sinèrgia amb els altres centres educatius del municipi, consolidant el projecte en el marc dels nous espais dins el centre cultural de la Fàbrica.


AULA DE L’ESCOLA DE MÚSICA DEL GIRONÈS

L’escola de música del Gironès, imparteix fora de l’horari escolar a les aules de l’escola l’Aulet, classes dels diferents nivells dels estudis oficials de música, així com l’aprenentatge d’aquells instruments als quals esta interessat l’alumnat: piano, guitarra, violí, violoncel, contrabaix, flauta travessera, flauta dolça, entre altres.
Amb l’obertura del Centre Cultural La Fàbrica, l’escola de música s’ubicarà a les noves instal·lacions que seran molt més adequades per impartir aquests estudis, que tenen una forta implantació en el municipi des de fa més de dotze anys i amb un seguiment de més de trenta alumnes per curs.
  • Ubicarem en el centre cultural La Fàbrica les instal·lacions de l’Aula de l’Escola de Música del Gironès.

CONSELL ESCOLAR MUNICIPAL

El consell escolar municipal és l’organisme de discussió, debat i coordinació de les actuacions conjuntes dels diferents centres d’ensenyament del municipi. També és el marc a on desenvolupar accions conjuntes i buscar les sinèrgies entre els diferents centres d’ensenyament i la resta del municipi.
  • Seguirem amb la tasca de coordinació entre els diferents centres.
  • Assumirem els principis de Pobles i Ciutats Educadores com a base de desenvolupament i execució de les actuacions locals en educació.
  • Desenvolupar convenis de col·laboració amb la universitat de Girona i altres institucions anàlogues per tal facilitar la realització de pràctiques en els alumnes al nostre municipi.
FORMACIÓ PER ADULTS.

La convivència en un món en canvi requereix ciutadans i ciutadanes en processos de formació permanent per tal d’evitar desigualtats i exclusions. La formació en l’ús de les noves tecnologies, l’ensenyament d’idiomes són exemples de cursos que satisfent les inquietuds dels ciutadans de Celrà.
  • Impulsarem nous cursos de formació.