dissabte, 16 de setembre del 2006

Àrea d'Urbanisme


L’urbanisme dissenya, planifica i gestiona l’organització de l’espai territorial. El planejament urbanístic ha de respondre a les necessitats de la població i garantir la convivència d’usos del territori. Des de l’Entesa per Celrà considerem que s’ha de realitzar amb criteris de coherència, integració funcional i respecte a la diversitat.


REMODELACIONS URBANISTIQUES

Nucli antic.
  • Continuarem la remodelació dels carrers del casc antic cap al carrer del Pou Vilà, el carrer dels Àngels, l’inici del carrer Balmes, la meitat que falta de l’avinguda de Catalunya…,
  • Abordarem el nou accés a la urbanització del Prat de la Vila i
  • Seguirem avançant en actuacions més detallistes: definició del mobiliari urbà, encoratjant la rehabilitació de les cases i facilitant la remodelació estètica de les façanes.

Carretera de Juià.
  • Acabarem el tram de les escoles fins al CAP i
  • Continuarem per l’altra punta des de l’actual carretera de Palamós fins a l’antic pas a nivell. Hi ha uns compromisos per part de la Direcció General de Carreteres d’iniciar les obres aquests mateix any 2003.
Carretera de Palamós.
  • En aquests propers anys definirem la traça del desviament definitiu de la carretera fora de la zona urbana. Des de l’Ajuntament mantindrem la proposta que en el seu dia vàrem fer a la Direcció General de Carreteres que transcorregués paral·lel entre els termes de Celrà i Bordils i connectés a l’autopista i a la N-II passat el poble de Medinyà. Aquesta és la proposta que menys impacte representa pel nostre municipi.
  • Avançarem amb la remodelació urbana, refarem els trams de voreres més deteriorades, facilitarem l’accés a peu i col·locarem nous elements de mobiliari urbà.
Junta de compensació del polígon industrial i residencial.

Una de les darreres coses que va fer CiU en el govern municipal fa tretze anys va ser aprovar el pla parcial de desenvolupament de la zona industrial del subsector II de Palagret-pins d’en Ros i tramitar-lo per la seva posterior aprovació per la comissió provincial d’urbanisme. Aquest va ser un dels principals motius pels quals fa dotze anys un nou grup amb ambicions progressistes i criteris clars es va presentar a les eleccions municipals, amb l’objectiu d’evitar el seu desenvolupament, tal i com podeu comprovar en els diferents programes dels compromisos electorals.
  • Nosaltres continuarem vetllant pels compromisos i la ferma oposició a desenvolupar el subsector II (industrial) tal i com està planificat.
El nou creixement residencial de Celrà es va realitzar modificant el projecte inicial gràcies a la intervenció de l’Ajuntament (que ja no era CIU) i que va aconseguir un complicat pacte entre la junta de Compensació (propietaris) i la Direcció General d’Urbanisme (aprovació definitiva) que va comportar una dràstica rebaixa del nombre màxim d’habitatges permesos (previst inicialment en 46 blocs) i un increment de la zona verda (un 40% de la superfície del pla parcial).
  • Seguirem vetllant pel correcte acabament de les obres d’urbanització dels subsector industrial I (entre la carretera Palamós i la sèquia Vinyals) i la zona residencial, dins un termini i uns costos raonables.
TAMBÉ
  • Continuarem l’execució urbanística del carrer del Països Catalans (davant l’IES), arribant al carrer Costa Brava. Adequant l’accés dels autobusos a l’institut.
  • Remodelarem el carrer de Sant Feliu perllongant-lo fins a la casa Hiniasa.
  • Continuarem arranjant camins i portant els serveis als nuclis rural.
  • Executarem les directrius del Pla General d’Ordenació Urbana.
  • Instarem al Ministeri de Foment la construcció del pont d’en Palahí en el marc de les millores de la línia del ferrocarril de Celrà.

HABITATGE.

Ha arribat el moment de desenvolupar i constituir el Patrimoni Municipal de Sòl i Habitatge d’acord amb les especificitats de la nova llei d’urbanisme.
  • Desenvoluparem un programa municipal d’habitatge que permeti, intervenir en el mercat i facilitar l’accés a l’habitatge dels segments de població que ho tenen, a priori, més difícil: els joves. En aquest sentit ja s’ha signat un conveni amb la Fundació Família i Benestar Social per a construir 26 pisos per a joves menors de 35 anys que faci quatre anys com a mínim que estiguin empadronats a Celrà.
  • També donarem recolzament a la remodelació d’habitatges per adaptar-los a la normativa d’accessibilitat i d’habitabilitat.

EQUIPAMENTS PÚBLICS.

La Fàbrica.
Acabada ja la remodelació de la nau central de la fàbrica, podrem gaudir del nou centre cultural.
  • Per l’any 2004 acabarem la plaça de la fàbrica amb la financiació per part de La Direcció General d’Arquitectura i Habitatge.
La Torre d’Esvern
És un dels edificis més emblemàtics del municipi.
  • Durant aquest nou període, realitzarem els treballs de consolidació i restauració.
Can Ponac
Edifici de propietat municipal situat entre la Fàbrica i l’Ateneu.
  • Portarem a terme un projecte de rehabilitació estructural i de reordenació del seu entorn.