dissabte, 13 de maig del 2006

comunitat

ÀREA DE SERVEIS COMUNITARIS

El nostre nivell de vida col.lectiu és directament proporcional a la diversitat i l’eficiència dels serveis comunitaris de què disposem. Cal que continuem essent exigents i per tant, ens cal una millora continuada dels serveis públics al nostre municipi.

Via pública
· Continuarem amb la millora de la neteja viària.
· Seguirem amb l’enjardinament dels carrers, places i parcs amb criteris d’eficiència en el seu manteniment, baix consum d’aigua i utilització de plantes adaptades a les condicions mediterrànies.
· Continuarem la creació d’aparcaments públics.
· Facilitarem la circulació urbana millorant la visibilitat i la senyalització.
· Construirem noves rotondes en els encreuaments conflictius si l’augment del trànsit ho requereix.
· En les properes remodelacions urbanístiques dels carrers, continuarem incorporant arbres sempre que la secció del carrer ho permeti.
· Seguirem amb l’arranjament dels camins que porten als nuclis habitats, mantenint els camins rurals i els seus marges nets.

Cicle dels residus
· Continuarem augmentant el nombre de contenidors per a la recollida dels residus sòlids urbans, tan els de rebuig com els selectius, per a millorar la conscienciació ciutadana de fer-ne ús.
· Continuarem implementant sistemes per a la recollida selectiva de residus domèstics especials.
· Estudiarem la viabilitat de la recollida de residus porta a porta en el municipi.
· Facilitarem que la deixalleria sigui un veritable gestor de residus domèstics de tot tipus.
· Implementarem campanyes informatives al voltant del consum responsable i la minimització de residus.

Cicle de l’aigua
· Seguirem mantenint l’excel.lent qualitat de l’aigua a la xarxa pública com fins ara, i estudiarem les mesures a emprendre per garantir la disponibilitat d’aquest recurs en el futur.
· Continuarem amb l’alt grau d’exigència en la depuració de l’aigua en el sistema de sanejament de Celrà.
· Seguirem exigint la creació de xarxes separatives entre les aigües pluvials i les residuals.
· Conjuntament amb l’Agència Catalana de l’Aigua, estudiarem mesures de minimització de costos en el sistema de sanejament.

Seguretat
· Mantindrem en plena efectivitat els mecanismes que preveuen els plans de protecció civil del municipi.
· Continuarem instant la Generalitat en la seva obligació de garantir la seguretat ciutadana al municipi, a través del cos de Mossos d’Esquadra.

Equipaments públics
· Seguirem mantenint i conservant els edificis públics sota els principis d’eficàcia, servei i racionalitat que ens ha caracteritzat.
· Estudiarem la possibilitat de minimització de la despesa energètica dels diferents equipaments municipals.
· Crearem un espai familiar i de joc, adreçat a les famílies del nostre municipi amb infants que tinguin edats entre 1 i 3 anys.

Mobilitat i Transport públic
La mobilitat és un element clau en la cohesió territorial i el benestar dels ciutadans i les ciutadanes. Les infraestructures per a la mobilitat en transport públic han estat sistemàticament oblidades per part de les administracions competents. La xarxa d’autobusos per part de la Generalitat i els ferrocarrils per part de l’Estat, són una caricatura del que haurien de ser en un país normal.

La creació, l’any passat, de l’Autoritat Territorial de la Mobilitat de l’àrea de Girona ha de posar fi a aquesta situació. La coordinació de les diferents companyies concessionàries de línies de transport públic, la integració tarifària entre elles, la coordinació d’horaris i l’augment de la freqüència són aspectes indispensables que s’han d’abordar, per començar a tenir transport públic. Nosaltres instarem a que així sigui.

Una altra cosa és el ferrocarril. La dependència d’aquest servei de l’Estat esdevé una gestió nefasta. Estacions tancades, alçada de l’andana desproporcionada, descoordinació i incompliment horari,...

· Treballarem per disposar d’un servei de trens de rodalies que amb unes instal.lacions dignes i una alta freqüència de servei, i en coordinació amb els altres transports públics redueixi la necessitat del transport privat.
· Instal.larem a la web municipal una aplicació informàtica per facilitar a l’usuari/a fer desplaçaments compartint cotxe privat.
· Planificarem i executarem, en mesura de les possibilitats, la comunicació en carril-bici amb Bordils, Juià, Medinyà (pont peatonal i ciclista pel pas de la barca) i la ciutat de Girona.