dissabte, 13 de maig del 2006

promoció

ÀREA DE PROMOCIÓ ECONÒMICA

En els darrers quatre anys l’Ajuntament ha estat especialment actiu en les polítiques de promoció econòmica i ocupació. Som un municipi dinàmic i disposem d’un entorn que afavoreix la capacitat de generar noves iniciatives empresarials, facilita el creixement dels negocis existents i que aprofita les sinèrgies dels sectors existents i els emergents al territori, aconseguint millorar les condicions econòmiques de les persones, afavorint una millor ocupació, vetllant per una distribució de la riquesa més justa i equilibrada, i en definitiva per a una millor cohesió social.

Serveis a les persones

. Continuarem reforçant i ampliant la dedicació a les persones, a millorar la seva formació i ocupació.
· Continuarem potenciant la borsa de treball municipal com a política activa d’ocupació: informació sobre ofertes de treball, participació en processos de selecció, seguiment individualitzat i assessorament en matèria de desenvolupament del lloc de treball.
· Promourem programes d’igualtat d’oportunitats, en col.laboració amb altres administracions i amb les empreses, per tal de treballar per la disminució de l’atur en col.lectius especialment vulnerables i amb més problemes d’inserció laboral. En aquest sentit, continuarem potenciant els “Itineraris Personals d’inserció”, adreçats a aquestes persones.
· Ampliarem el Servei autoempresa que ofereix l’Ajuntament per ajudar i fomentar la creació d’empreses al municipi, mitjançant l’orientació individualitzada a emprenedors/es que volen crear la seva pròpia activitat, realitzant l’assessorament tècnic preceptiu per a la realització dels Plans d’Empresa. Inclourem l’assessorament per a crear empreses cooperatives.
· Recolzarem i canalitzarem les iniciatives d’emprenedoria, especialment en col.lectius amb menors oportunitats, que assumeixin riscs creant nous projectes empresarials en el nostre municipi. En aquest sentit, promourem l’ampliació de despatxos del Viver d’empreses de Celrà, que s’ha creat i consolidat en aquests darrers quatre anys, com un projecte en comú entre l’Ajuntament de Celrà, el Col.legi d’Aparelladors,el CECAM i la Universitat de Girona. Participarem amb el Consorci de Vivers d’Empreses de Girona.
· Continuarem treballant per obtenir i incrementar els plans ocupacionals destinats a persones en situació d’atur per a la realització de treballs d’interès social pel municipi.
· Exigirem la introducció de la clàusula social en les contractacions i adjudicacions que realitzi l’Ajuntament, per la prestació de serveis o realització d’obres municipals.
· Fomentarem la creació d’empreses per atendre les necessitats de les persones amb dependència i de dificultosa inserció sociolaboral, així com la col.laboració amb empreses d’inserció per a col.lectius amb necessitats especials.
· Fomentarem i incrementarem la realització de cursos de formació laboral, buscant la col.laboració i complicitat de l’Administració autonòmica, destinats a millorar les capacitats de les persones.
· Treballarem per la creació i consolidació del projecte Educació a l’empresa amb col.laboració amb l’IES de Celrà i empreses del municipi, adreçat a joves de 14 a 16 anys, amb l’objectiu de donar resposta a les necessitats educatives i a la inserció de l’alumnat en el món laboral.

Serveis a les empreses

Continuarem donant suport als comerços i a les empreses del municipi, fomentant un creixement econòmic sostenible, amb qualitat ambiental i innovació per fer front als nous reptes de futur.
· Continuarem treballant per la dinamització i potenciació del comerç de Celrà, de la mà de l’Associació de Comerciants, i apostant per un comerç de qualitat i de proximitat al municipi.
· Continuarem millorant els serveis que ofereix el mercat ambulant de Celrà, tan pels propis celranencs i celranenques com pels usuaris i usuàries d’altres poblacions.
· Impulsarem la creació d’un Centre d’Atenció Integral de les Necessitats Empresarials al municipi i la seva àrea d’influència econòmica, amb l’objectiu de donar serveis a les activitats
econòmiques, prioritzant :
 Facilitar la relació laboral a través de la borsa de treball, entre les necessitats professionals d’ empreses i les habilitats de les persones més idònies.
 Informar, orientar i donar assessorament tècnic per la tramitació d’ajuts i subvencions públiques per les empreses.

 Impulsar la formació laboral dins les empreses, co-organitzant amb les pròpies empreses cursos per fomentar el reciclatge formatiu de treballadors/es.
 Potenciar programes específics d'innovació a les empreses conjuntament amb el CIDEM.
 Fomentar la cooperació i associacionisme empresarial.
· Desenvoluparem projectes estratègics que ajudin a dinamitzar el territori: Arboretum de Celrà, amb col.laboració amb l'Associació de Viveristes de Girona, la Universitat de Girona i la Generalitat de Catalunya.
· Elaborarem un projecte turístic per al municipi a partir de les potencialitats naturals, culturals i patrimonials existents.
· Continuarem recolzant les celebracions de la Fira Internacional de la Ceràmica, per la potenciació del sector artesà i artístic de les comarques de Girona.