dijous, 11 de maig del 2006

cultura

ÀREA DE CULTURA

La cultura i l’activitat cultural donen personalitat a una població i, amb imaginació i constància, Celrà n’ha esdevingut un referent per altres municipis de població superior. Tan la participació com la gestació d’iniciatives de tot tipus i la seva organització i execució han ajudat a realçar el nostre poble com a model cultural en múltiples ocasions, i és que, per l’ENTESA PER CELRÀ, la cultura ha estat sempre una prioritat.

La cultura, a més d’enriquir les persones, incideix en la identitat col.lectiva, és un bé individual i alhora col.lectiu que només pot desplegar totes les seves potencialitats des de la proximitat i la relació entre les persones.

· Seguirem donant suport a les 42 entitats i associacions del municipi amb criteris d’autonomia i maduresa.
· Elaborarem un Pla d’usos dels diferents equipaments culturals del municipi, tal i com ja es disposa dels equipaments esportius.
. Continuarem recolzant les iniciatives culturals, tan amateurs com professionals, que s’originin al nostre poble.
Teatre de l’Ateneu
L’actual rehabilitació del teatre de l’Ateneu ha de permetre disposar dels següents espais: teatre, bar del teatre, sala d’exposicions, sala de conferències/audiovisuals i una espai polivalent, amb tots els serveis complementaris que són necessaris per una activitat d’aquestes característiques.

· Integrarem el teatre en el Sistema Metropolità de Teatres i Auditoris, per permetre i disposar d’una programació de major qualitat i de forma estable en el nostre teatre.
· Recolzarem la producció i creació d’obres de teatre amb grups o autors locals.
· Inclourem en la programació estable del teatre l’activitat musical i cinematogràfica.

Centre Cultural “La Fàbrica”

El Centre Cultural La Fàbrica és la nostra àgora on conversar, aprendre, escoltar, gaudir i fruir en un espai de relació. Potenciarem la capacitat de convocatòria i de relació que té el centre cívic com a eix neuràlgic del municipi i millorarem les prestacions que ofereix, sobretot en serveis i qualitat.

· Millorarem les condicions físiques dels espais de les diferents entitats i associacions del poble.
· Obrirem una nova línia de treball a l’aula de l’escola de Música amb l’objectiu de crear una sensibilització envers la música amb el mètode Willems a partir de 3 anys.
· Mantindrem les disciplines artístiques que actualment s’imparteixen en l’escola d’art. Restarem sensibles a noves temàtiques a impartir.
· Continuarem impulsant les iniciatives que han fet de l’Escola Municipal de Dansa (EMDC) un tret identificador del municipi. Recolzarem les iniciatives que permetin incrementar l’actual nivell de col.laboració amb altres centres educatius.

Biblioteca Municipal
La biblioteca és un servei indispensable en el marc cultural i educatiu del municipi.
· Seguirem augmentant el fons bibliogràfic, tan de llibres, com de productes audiovisuals i musicals, perquè la biblioteca continuï mantenint el bon nivell de prestacions i serveis que ofereix.
· Continuarem donant suport al grup de lectura, l’hora del conte, presentació de llibres, fons bibliogràfic a internet, ... i altres activitats que faciliten l’accés dels celranencs i celranenques al servei de lectura pública.
· Impulsarem activitats per incitar a la lectura com a font d’informació, comunicació i plaer, a petits i joves (de 3 a 18 anys).

Ràdio Celrà
Aprofitant les noves instal.lacions i el nou marc regulador pel seu funcionament, la ràdio ha de continuar estant al servei de totes i tots els celranencs que tinguin coses per comunicar i compartir.
· Continuarem recolzant la ràdio com a mitjà de comunicació i participació, tan en l’àmbit local com dels municipis de la llera del Ter.
· Promourem i facilitarem nous projectes educatius que tinguin com a mitjà de difusió la ràdio.
Museu d’història local

En aquesta legislatura constituirem un museu d’història local on es reculli, amb finalitats didàctiques i educatives, el llegat històric que celranencs i celranenques hem rebut de les generacions passades.

Sensibilitat per la cultura
Seguirem sensibles i receptius a les noves iniciatives culturals que puguin tenir com a marc el nostre poble. La Fira de ceràmica Enfangat n’és un exemple.
· Continuarem donant suport a la difusió cultural dels pobles de la llera de Ter a través de la revista.
· Potenciarem projectes interdisciplinars entre diferents serveis culturals del municipi per a optimitzar recursos i millorar la qualitat de les propostes.
· Continuarem recolzant que l’activitat artística i cultural esdevinguin quotidianes. Mantindrem la dinàmica de col.locar escultures en els carrers i places del nostre poble i esdeveniments culturals com “Celrà caminat”.