dijous, 11 de maig del 2006

joventut

ÀREA DE JOVENTUT

La joventut és una etapa vital i complexa que requereix un tractament integral de les seves necessitats especifiques, i és decisiva per afrontar l’orientació personal i professional de la vida adulta.

Els joves són vulnerables de manera especial a determinades problemàtiques socials, entre les quals cal destacar l’habitatge, la formació, el transport, la promoció econòmica, la sanitat... que cal tractar de forma integral i conjunta.

· Destinarem la planta baixa de la rectoria com a local per a joves del municipi per tal de que puguin realitzar activitats que promoguin la creativitat, la solidaritat, fomentin l’esperit crític i la seva implicació social.
· Seguirem facilitant l’accés a l’habitatge dels joves del municipi promovent la construcció d’habitatges de protecció oficial, ja siguin destinats al lloguer o a la venda.
· Mantindrem el punt d’informació juvenil com a centre informatiu dels recursos que existeixen, tan públics com privats, destinats a la joventut.
· Fomentarem una borsa de treball estival destinada a joves estudiants/es que vulguin complementar la seva formació amb un treball a la temporada d’estiu .
· Fomentarem l’associacionisme juvenil i la participació de joves en les diferents entitats i associacions del poble.
· Mantindrem i incrementarem les campanyes informatives respecte a les conductes de risc (trastorns alimentaris, consum de substàncies psicotròpiques,...) i promourem hàbits saludables (conducció responsable, lleure alternatiu no consumista,...).
· Restarem sensibles a les iniciatives de lleure dels joves del poble per ampliar l’oferta sense haver de sortir del municipi.
· Facilitarem el transport públic a les festes populars més concorregudes de la comarca.